FAKTA

AdressStugängsvägen 10, Bromma
Arrende168 kvm
Boarea26 kvm
Byggår2009
Tillverkareanlitad snickare
Planlösningallrum, toarum, sovloft
Medlems Avgift (2024)3 100 kr
Arrende (2024)1 242 kr
Prisförmedlas av säljaren

Säljarens beskrivning

Huset är i utmärkt skick. Är vinterisolerat. Har fönster-, och dörrluckor. Har bra el. Har bra varmluftspump och godkänd och sotad täljstenskamin. Ligger i ett naturreservat nära Blackeberg bredvid bad, båtföreningar, kanotföreningar, Cafée, minigolfbana och motionsspår vid Kanaanbadet. 

Betalar totalavgift: i arrende 168 kvm (1242 kr) som kan utökas och inkludera mer på sidan om önskan finns . Total avgift med arrende, sophämtning, hygienlokal, vatten och övrigt arrende för föreningen och medlemsavgift blir kostnad totalt 4 455 kr årligen. Elavgift hus sommartid ca 200kr och vintertid med varmluftspump ca 500kr. 

Stugängens koloniförenings hemsida är: https://stugangen.se/  och ni kan här läsa mera om föreningens regler.  För att köpa en kolonistuga och bli inbjuden på visning så måste ni anmäla er till föreningens intresselista som är kostnadsfri och inte har turordning: https://stugangen.se/intresseanmalan/  

Säljaren kommer att bjuda in intresserade på  köparens/köparnas önskemål om visningstider och ingen allmän visning kommer att anordnas.  Pris meddelas senare då inredning kan ingå på önskemål.

Vatten och avlopp inte tillåtet i stugan

Det är inte tillåtet med fast installation av vatten och avlopp, enligt gällande regler för kolonistugor. Detta innebär att gjorda installationer i stuga 7 måste avlägsnas eller plomberas innan överlåtelse kan genomföras.

Elanslutning

Varje stugägare har möjlighet att vara ansluten till elnätet som tillhandahålls av Ellevio. Stugägaren tecknar enskilt abonnemang för elanslutning och väljer storlek på säkring. Vanligtvis 16A, vilken fn kostar 345 kr/mån inkl moms. Därutöver tillkommer nätöverföringsavgift och energiskatt per överförd kWh. Läs mer på www.ellevio.se

Utöver elabonnomanget tillkommer fristående avtal för elhandel.

Ansökan om medlemsskap i föreningen

Ny ägare skall ansöka om medlemsskap i föreningen och skickas till styrelsen för godkännande. Bakgrundskontroll av ny ägare kommer att ske.

Överlåtelseavgift

En avgift om 1 000 kr skall erläggas av köparen i samband med att överlåtelse sker till ny ägare. Nya ägaren kommer att få en faktura som omgående skall betalas till föreningen.

Allmän information

I Grimsta naturreservat, på en äng precis ovanför Kanaanbadet, ligger koloniföreningen Stugängen inbäddad mellan skog och öppet landskap. Föreningen består av 32 stugor som är utplacerade runt den gemensamma ängen.

På ängen framför stugan finns vattenposter och lite längre bort återfinns gemensamma utrymmen för dusch, bastu, handfat och dass samt redskapsbod.

Vällingby centrum med serviceutbud och kollektivtrafik nås via gång- och cykelväg inom 1,9 km, bilvägen är 4,3 km. Ett par hundra meter bort finns Kanaanbadet med sandstrand, bryggor och lekplats och där finns även det populära Kanaans Trädgårdscafé samt minigolf.

Välkommen! 

Vid intresse fyll i en intressanmälan så kontaktar säljaren dig för vidare information och tider för visningar.

Intresseanmälan för visning av Stuga 7

https://forms.gle/gASWEeNBp1ZUb3pH8

Bilder