Passagen mellan stuga 19 och 20

Enligt arrendekontraktet och den karta som visar var arrendegränserna går så skall det finnas en passage mellan stuga 19 och stuga 20. Marken som denna passage utgör arrenderas inte av föreningen och har ej något brukaravtal för att underhålla passagen. Därför är det Stockholm Stad och Stadsdelsförvaltningen i Hässelby-Vällingby som har skötsel och underhållsansvaret för marken som utgör passagen.

Föreningen har såsom föreskrivs hållit tillträde till passagen möjlig, men pga bristande underhåll och skötsel av staden så har passagen vuxit igen och är numera svår att passera igenom. Föreningen har påkallat uppmärksamhet åt staden att hålla passagen öppen, men hittills har ingen åtgärd utförts av staden.

Detta har medfört att allmänheten som passerar genom området oftast går bakom stugan 19 utefter långsidan, vilket medför att de går över lotten för stuga 19 och inte är acceptabelt. Vissa besökare har även iakttagits gå mellan stuga 18 och 19, vilket också medför att de beträder lottägarnas mark.

Den röda rektangeln markerar var passagen är belägen
Se även hela arrendekartan https://stugangen.se/foreningen/regler/arrendekontrakt/arrendekartor/

Så här såg den 2019 efter att Lantmäteriet gjort en ny mätning plats och satt ut käppar som visar var passagen börjar och slutar.