Gamla bilder från 40- och 50-talet.

Stugängen blev under våren 2017 kontaktad av Gerd Waller som under somrarna på 40- och 50-talet vuxit på Stugängen. Vid den tiden kallades området för Tältängen då man fick tillåtelse att uppföra tält på någorlunda fasta platser, varefter man fick tillstånd att uppföra tillfälliga skydd som blev första steget till att bli stugor. Successivt så utvecklades de tillfälliga ”tälten” till att bli mer permanenta stugor

Här är brevet från Gerd och vi bestämde att ses den 21 maj på Stugängen för att höra mer om historien och ta del av gamla bilder som Gerd delade med sig av. Några av dessa kan du se längre ner.

Vi tackar Gerd så mycket för samtalet och bilderna. Välkommen åter till Stugängen när helst du har vägarna förbi.

/Styrelsen

Hej alla ni i styrelsen!
Tältängen ligger mej varmt om hjärtat!! Jag var där på promenad förra helgen. Som barn bodde jag där i ett hus tomt 29 mina första 9 år hela somrarna, pappa åkte iväg till jobbet varje dag, morfar och mormor bodde i huset bredvid tomt 30. Jag har en del gamla foton och mina minnen, grannar, fester å’gemenskap om ni är intresserade. Mina föräldrar hörde till pionjärerna som tältade från början nere vid pumphuset.
1956 sålde vi för att bygga oss en kolonistuga på Ekerö den hade mina föräldrar kvar till år 2000, jag och min man har en egen stuga sen 1972 där mina barn vuxit upp! (så jag har blivit trogen det lilla formatet på sommarhus) önskar er en härlig vår och sommarsäsong på Tältängen!
Vänligen Gerd Waller

Bilderna som vi fick ta del av.