Passagen mellan stuga 19 och 20

Enligt arrendekontraktet och den karta som visar var arrendegränserna går så skall det finnas en passage mellan stuga 19 och stuga 20. Marken som denna passage utgör arrenderas inte av föreningen och har ej något brukaravtal för att underhålla passagen. Därför är det Stockholm Stad och Stadsdelsförvaltningen i Hässelby-Vällingby som har skötsel och underhållsansvaret för marken som utgör passagen.

Föreningen har såsom föreskrivs hållit tillträde till passagen möjlig, men pga bristande underhåll och skötsel av staden så har passagen vuxit igen och är numera svår att passera igenom. Föreningen har påkallat uppmärksamhet åt staden att hålla passagen öppen, men hittills har ingen åtgärd utförts av staden.

Detta har medfört att allmänheten som passerar genom området oftast går bakom stugan 19 utefter långsidan, vilket medför att de går över lotten för stuga 19 och inte är acceptabelt. Vissa besökare har även iakttagits gå mellan stuga 18 och 19, vilket också medför att de beträder lottägarnas mark.

Den röda rektangeln markerar var passagen är belägen
Se även hela arrendekartan https://stugangen.se/foreningen/regler/arrendekontrakt/arrendekartor/

Så här såg den 2019 efter att Lantmäteriet gjort en ny mätning plats och satt ut käppar som visar var passagen börjar och slutar.

Dusch & handfat

Vattnet till handfatet är nu i drift.

Däremot har någon troligen använt duschen för att diska i. Duschmunstycket var avlägsnat, låg slängt på golvet, ändlocket var avlägsnat och syntes ej till och därmed är handduschmunstycket trasigt.

Personen som orsakat detta ombeds snarast att åtgärda detta.

Varmvattnet från VVB verkar inte heller hålla temperaturen, oklart varför?

Jag kommer inte att vara här alls på över en vecka för att hinna åtgärda detta.
Så det blir troligen till att duscha kallt och använda det fasta duschmunstycket ovan tills vidare.

Med vänlig hälsning Förvaltningsgruppen/Hannu

Dusch och sopor

Duschen är nu inkopplad för säsongen.

Handfatet var vi tvungna att stänga av då en ledning hade fryst sönder och läckte. Hade inga reservdelar men ordnar det när vi hinner köpa ventiler, proppar och slang.

De gamla gröna sopkärlen är tagna ur bruk och skall EJ användas. Ett nytt svart kärl står vid stenarna vid vår gamla parkering.

Sopor skall ligga i påsar!

OBS – Ej glas, metall, BIB, pizzakartonger, batterier eller miljöfarliga kemikalier får slängas däri!

Trevlig helg!

Förvaltningsgruppen/Hannu

Vattnet är påsläppt!

Hej Medlemmar

Idag har Förvaltningsgruppen satt på vattnet till vattenposterna på Stugängen.
Med tillhörande spolning av ledningarna enligt Svenskt Vattens hygienkrav.

Vatten till dusch och handfat öppnas först nästa vecka/helg då det finns risk för frostnätter kommande vecka.

MVH
Förvaltningsgruppen/Isac & Hannu

Start av funktioner – – säsong -22/23

Hej på Er,

Har idag satt igång/hängt fram nycklarna till dassen – – dock finns inget vatten än till kannorna att ‘spola’ runt kisskoppen… Använd Endast vänstra hålet i båda dassen än så länge.

Vattnet sätts på så fort det är frostfria nätter.

Soptunnorna är också tillgängliga MEN bara för hushållssopor  —  man får inte slänga papp, kartonger, plastsaker, batterier, glas/glasflaskor, metall  — sopsortera innan ni går ner och slänger och TA HEM sådant till egen sopstation eller grovsoprum, tack.

Skyltar om detta kommer snart sättas upp.

Tänk på att hålla snyggt nu fram till 16 maj då det sker viktigt möte med SDF ang parkeringen,- ställ inga fordon på parkeringen någon längre stund, tack, och absolut inte 15–17maj.

Väl mött till ny säsong på vår kära äng&  Glad Påsk  : )

/ hälsn Förvaltningsgruppen

Angående parkering – så här ser det ut just nu.

Vi pratade på styrelsemötet i onsdags om att det kanske blir svårt för transportfordon (sophämtning, latrintömning, slamsugning etc) att vända fordonen vid Stugängen nu när stoppstenar är utplacerade på båda sidor av parkeringen. Så här ser det ut där nu:

Avståndet mellan stenraderna är mellan 6-7 meter. Så det går definitivt inte att vända en lastbil där. Det går inte ens att parkera en rad med bilar. Men det får plats tre fickparkerade bilar på ena sidan.
Men det är fortfarande öppet så att man kan köra in med en bil på “lilla ängen” bakom stugorna 1-5. Fast de kanske täpper till det hålet senare. Vem vet. Finns dock ingen plats för container där längre. 

Byte till sopkärl (istället för sopsäckar)

Vi pratade också på styrelsemötet om att eventuellt byta sopkärl till ett enda stort kärl på hjul, för att minska kostnaderna för sophämtningen, och diskuterade lämplig placering av ett sådant kärl. Vi funderade på om det går att rulla ett sådant kärl hela vägen från där soptunnorna står nu eller om stigen dit är ojämn och liten. Vi kollade det idag och det ser ut som att det skulle kunna gå att dra en kärl på hjul där. Vi tog också ett par fotot på hur stigen ser ut:

Men det finns bättre ställen att placera kärlet om vi vill ha det närmare vägen.

Intresselistan – november 2021

I april 2020 bytte föreningen system för anmälningar till Intresselistan och så här ser det ut just nu med antal anmälningar och hur många av dessa som är aktiva, dvs är fortsatt med på intresselistan. Några har alltså fallit ifrån och nya har tillkommit men vi ser en fortsatt positiv trend att antalet aktiva på Intresselistan ökar.
Stängning — vatten mm

Hej på Er, 
Idag har vi utfört följande:

Stängde av vatten från avst.ventil till våra 2 vattenposter, lossade på slangarna, läste av vattenmätaren, endast 183 m3 förbrukade under sommaren. VVB tömd, Soptunnor avstängda.

Det som kvartstår, som vi beslutade att lägga över till närmsta helg eller veckodag är följande:

1. Dra in vattenslangarna till förrådet

2. Stänga dassen.

3. Betongsuggorna för att stänga av för motortrafik på ängen kommer stängas inom närmsta veckan då bygge slutförs, (stuga 24:s byggarbetare ordnar detta).

Städa undan på era tomter inför vintern – stäng om ni har fönsterluckor – ta bort allt mataktigt så inte möss hittar in..  kolla gärna till er stuga och närområde då och då under vinterhalvåret – medd om ngt brott skett eller ev  annat ‘fel’ ni upptäcker.


Ha de’ så bra & väl mött nästa säsong –

God afton!   // FVG  – Förvaltningsgruppen

Stängning inför vintern

Hej allihop!

Imorgon Söndag 31/10 är det dags att stänga av sommarvattnet,låsa igen dassen,soptunnor,ta in vattenslangar samt stänga vägen upp på ängen med betongsuggorna inför vintern och vi uppmanar alla att tömma sina stugor på allt av värde och städa upp på lotterna så det ser fräscht ut,krukor,trädgårdsmöbler och annat🙂

Vi tackar för denna säsong och på återseende nästa säsong🍁

Med varma hösthälsningar från 

förvaltningsgruppen på Stugängen🙂

PS. Ni är välkomna att höra av er om ni har några frågor eller om ni upptäcker skadegörelse,inbrott mm.