Angående parkering – så här ser det ut just nu.

Vi pratade på styrelsemötet i onsdags om att det kanske blir svårt för transportfordon (sophämtning, latrintömning, slamsugning etc) att vända fordonen vid Stugängen nu när stoppstenar är utplacerade på båda sidor av parkeringen. Så här ser det ut där nu:

Avståndet mellan stenraderna är mellan 6-7 meter. Så det går definitivt inte att vända en lastbil där. Det går inte ens att parkera en rad med bilar. Men det får plats tre fickparkerade bilar på ena sidan.
Men det är fortfarande öppet så att man kan köra in med en bil på ”lilla ängen” bakom stugorna 1-5. Fast de kanske täpper till det hålet senare. Vem vet. Finns dock ingen plats för container där längre. 

Byte till sopkärl (istället för sopsäckar)

Vi pratade också på styrelsemötet om att eventuellt byta sopkärl till ett enda stort kärl på hjul, för att minska kostnaderna för sophämtningen, och diskuterade lämplig placering av ett sådant kärl. Vi funderade på om det går att rulla ett sådant kärl hela vägen från där soptunnorna står nu eller om stigen dit är ojämn och liten. Vi kollade det idag och det ser ut som att det skulle kunna gå att dra en kärl på hjul där. Vi tog också ett par fotot på hur stigen ser ut:

Men det finns bättre ställen att placera kärlet om vi vill ha det närmare vägen.